ua en ru

Лутковська поки що не бачить порушень прав людини внаслідок блокади Донбасу

Лутковська поки що не бачить порушень прав людини внаслідок блокади Донбасу Фото: Валерія Лутковська вважає, що блокада Донбасу не порушує нічиїх прав

У разі силового розгону учасників торгової блокади за процесом спостерігатимуть представники уповноваженого

Права населення на підконтрольній території через торгову блокаду Донбасу поки що не порушувалися. Про це заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська, передає "112 Україна".

"Я не бачу сьогодні жодних серйозних наслідків, про які можна було б говорити як про порушення прав людини, які конкретно були б пов'язані з блокадою. У разі якщо такі порушення будуть, буде реакція. Поки щоу мене немає підстав говорити про те, що блокада вплинула на порушення прав людини на підконтрольній території", - заявила Лутковська.

Омбудсмен додала, що у разі силового розгону поліцією учасників торгової блокади за процесом повинні будуть спостерігати представники уповноваженого.

Зазначимо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що блокада залізничних шляхів на Донбасі, спрямована на припинення торгівлі з окупованими районами Донецької і Луганської областей, організована в інтересах Росії.

Нагадаємо, уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська повідомила, що дитячий фонд ЮНІСЕФ, який діє під егідою ООН, стурбований відсутністю механізму реєстрації новонароджених дітей на території ОРДЛО.