ua en ru

Лутковська попросила в РФ інформацію про місцеперебування затриманого "агента СБУ"

Лутковська попросила в РФ інформацію про місцеперебування затриманого "агента СБУ" Фото: Валерія Лутковська (ombudsman.gov.ua)

За ініціативою Лутковської відкрито провадження Уповноваженого з захисту прав Лимешко

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська направила лист омбудсмена Російської Федерації Тетяні Москальковой з проханням повідомити, де міститься затриманий в окупованому Криму українець Геннадій Лимешко. Про це йдеться в повідомленні Лутковської Facebook.

"У своєму листі Валерія Лутковська просить російську колегу повідомити про місце утримання Геннадія Лимешко під вартою, дати доручення перевірити дотримання його процесуальних прав, зокрема права на захист, та у разі необхідності - надати сприяння в наданні йому медичної допомоги, а також проведення ефективного розслідування факту можливого застосування до нього тортур", - йдеться в повідомленні

Зазначено, що з ініціативи Лутковської відкрито провадження Уповноваженого з захисту прав Лимешко.

З ініціативи Валерії Лутковської відкрито провадження Уповноваженого щодо захисту прав Геннадія Лемішка *** Уповноважени...

Опубліковано Уповноважений Верховної Ради України з прав людини 17 серпня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 12 серпня в Росії заявили про затримання нібито "агента Служби безпеки України, який готує диверсії" Геннадія Лимешко.

Так, Міністерство закордонних справ України направило до МЗС Росії вимога надати всю інформацію щодо обставин затримання в окупованому Криму Лимешко.

Однак Російська Федерація ще не дала відповідь у справі заарештованого в окупованому Криму нібито "агента" Служби безпеки України.