ua en ru

Лутковська звернулася до омбудсмена РФ з приводу зниклого в Білорусі українця

Лутковська звернулася до омбудсмена РФ з приводу зниклого в Білорусі українця Фото: Валерія Лутковська

Лутковська просить російську колегу перевірити інформацію про факт затримання Павла Гриба

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська звернулась до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової щодо зниклого на території Республіки Білорусь громадянина України Павла Гриба. За наявною інформацією, згодом його було передано правоохоронним органам Російської Федерації, передає прес-служба українського омбудсмена.

"Прошу Вас перевірити інформацію про факт затримання Павла Гриба, правові підстави затримання, про його місцезнаходження, умови тримання і стан його здоров’я", – йдеться у листі Лутковської.

За словами українського уповноваженого, той факт, що у батьків Гриба відсутня будь-яка інформація про те, в якій установі перебуває їхній син і на яких підставах, викликає серйозну занепокоєність.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що зниклий син члена громадської ради Держприкордонслужби України, 19-річний Павло Гриб, може перебувати в Краснодарі в місцевій ФСБ.

У Білорусі зник 19-річний українець Павло Гриб, який поїхав туди зустрітися з дівчиною з Росії. У прокуратурі України зникнення молодого українця в Білорусі кваліфікували як умисне вбивство.