ua en ru

Лутковська наполягає на ретельному розслідуванні нестатутних відносин між військовими

Лутковська наполягає на ретельному розслідуванні нестатутних відносин між військовими Фото: Валерія Лутковська

У Станиці Луганській військовий покінчив життя самогубством, він міг стати жертвою нестатутних відносин

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська наполягає на ретельному розслідуванні факту нестатутних відносин між військовослужбовцями. Про це йдеться у повідомленні прес-служби омбудсмена.

"Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини відкрито провадження за фактом знущання над військовослужбовцем одного з підрозділів Збройних сил України, про який було повідомлено журналістами", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, у рамках провадження направлено листи на адресу заступника Генерального прокурора України - головного військового прокурора Анатолія Матіоса та першого заступника міністра оборони України Івана Руснака з вимогою невідкладно провести розслідування факту знущання над військовослужбовцем.

"У листах йдеться про те, що на сайті телекомпанії МАГНОЛІЯ-ТВ поширено повідомлення про наявне відео знущання над військовослужбовцем, як вбачається, одного з підрозділів Збройних сил України, розташованого в районі проведення антитерористичної операції на сході України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відеозапис знайшов Михайло Хайсук у телефоні свого сина, військовослужбовця Влада Хайсука, який, за повідомленням командування частини, покінчив життя самогубством в місці дислокації підрозділу в районі Станиця Луганська (Луганська обл.).

"Батько переконаний, що його син також міг стати жертвою нестатутних відносин", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Львівській області, за попередніми даними, 32-річний військовослужбовець, який перебував у відпустці, скоїв самогубство.