ua en ru

Лутковська наполягає на проведенні огляду Савченко українськими лікарями

Лутковська наполягає на проведенні огляду Савченко українськими лікарями Фото: Валерія Лутковська наполягає на проведенні огляду Савченко українськими лікарями

Лутковська переконана, що таке вирішення питання дозволить не допустити погіршення здоров’я Савченко

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська звернулась до Уповноваженого з прав людини в РФ Елли Памфілової з проханням сприяти вирішенню питання щодо організації медичного огляду української льотчиці Надії Савченко українськими лікарями. Про це йдеться у повідомленні прес-служби українського омбудсмана.

"Українська сторона готова визначити і направити в Російську Федерацію лікарів, які зможуть провести належний огляд і стежити за станом здоров'я Надії Савченко. Прошу Вас сприяти вирішенню питання про організацію огляду Надії Савченко українськими лікарями, яким вона довіряє і призначень яких вона буде дотримуватися", - йдеться у листі Лутковської.

Як зазначається, Лутковська переконана, що таке вирішення питання дозволить не допустити погіршення здоров'я Савченко й уникнути непоправних наслідків.

"Сподіваюся, що спільними зусиллями нам вдасться забезпечити право Савченко Н.В. на отримання належної медичної допомоги", - зазначається у листі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Савченко відмовилася припинити голодування.