ua en ru

Лукашенко заявив про намір посилити військову міць Білорусі

Лукашенко заявив про намір посилити військову міць Білорусі Фото: Олександр Лукашенко на параді до Дня незалежності

У Білорусі продовжиться посилення армії та оснащення її сучасними зразками зброї та техніки

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про наміри посилювати білоруську армію. Про це він сказав під час військового параду в Мінську з нагоди Дня незалежності республіки 3 липня, передає DW.

"На жаль, зараз в арсеналі міжнародних відносин одним із основних аргументів досі лишається військова міць. (…) Тому у Білорусі продовжиться посилення армії та оснащення її сучасними зразками зброї та техніки", - зазначив Лукашенко.

За його словами, історія доводить, що дипломатія без ефективної оборони унеможливлює захист країни.


"Ми тісно взаємодіємо з нашими союзниками, передусім, із братською Росією. Розвиваємо діалог і з сусідами та країнами Заходу", - підкреслив білоруський президент, пообіцявши при цьому, що "нікому не дозволить дестабілізувати ситуацію, порушувати суверенітет і територіальну цілісність країни".

Повідомляється, що в параді взяло участь близько 5 тисяч людей - білоруських військових і курсантів. До них долучилася десантно-штурмова бригада армії РФ, а також російська авіація.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Комітет державної безпеки Білорусі розслідує кримінальні справи проти 138 громадян за участь у бойових діях на Донбасі.