ua en ru

Лукашенко заявив, що референдуми на сході України не мають значення

Президент Білорусії Олександр Лукашенко заявив, що пройшли в Луганській і Донецькій областях референдуми, на яких регіонах були проголошені суверенні народні республіки, "з точки зору права не мають ніякого значення".

Президент Білорусії Олександр Лукашенко заявив, що пройшли в Луганській і Донецькій областях референдуми, на яких регіонах були проголошені суверенні народні республіки, "з точки зору права не мають ніякого значення". Про це Лукашенко заявив в інтерв'ю телеканалу "Дощ".

Лукашенко зазначив, що будь-який референдум "має проводитися на підставі Конституції". "Я не кажу, в яких умовах проводився референдум", - додав він.

Лукашенко відкинув ймовірність повторення українського сценарію в Білорусії, "принаймні, поки він Президент".

У березні білоруський лідер заявив, що не бачить причин не визнавати нинішнє керівництво України в якості легітимної влади. Лукашенко зазначив, що готовий, у разі необхідності, виступити в якості посередника в налагодженні відносин між Володимиром Путіним і в.о. Президента України Олександром Турчиновим. Президент Білорусії також піддав критиці за нерішучість українські війська в Криму.