ua en ru

Лукашенко закликав Путіна виробити єдину позицію щодо ситуації в Україні

Лукашенко закликав Путіна виробити єдину позицію щодо ситуації в Україні
Президент Білорусі Олександр Лукашенко закликав Президента Росії Володимира Путіна виробити єдину позицію щодо ситуації в Україні.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко закликав Президента Росії Володимира Путіна виробити єдину позицію щодо ситуації в Україні. Про це він заявив 18 листопада на зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, передає прес-служба Лукашенка.

Лукашенко вважає, що ситуація в Україні найтіснішим чином пов'язана і з Білоруссю, і з Росією. Президент висловив побажання, щоб ця тема була обговорена білоруською та російською сторонами, і вони "прийшли до якоїсь єдиної позиції і разом могли чітко діяти в єдиному ключі". "Проблема є, її треба вирішувати", - додав Глава білоруської держави, звернувши увагу на важливість зустрічей в Мінську для вироблення напрямків дій.

Що стосується двосторонніх білорусько-російських відносин, то Лукашенко підкреслив, що насторожуючих проблем у стосунках немає взагалі. "Ми починаємо новий рік в принципі без проблем у наших відносинах, навіть дрібних. Ми домовилися з усіх питань", - сказав Президент Білорусі.

Нагадаємо, Лукашенко також констатував, що поліпшення ситуації в Україні після виборів Ради не відбулося.