ua en ru

Лукашенко запропонував "Газпрому" купити акції не тільки "Бєлтрансгаза", а й інших компаній

ВАТ "Газпром" може взяти участь у купівлі акцій не тільки "Бєлтрансгазу" (на 50% належить російському холдингу), але й інших білоруських підприємств. Про це повідомив сьогодні Президент Білорусі Олександр Лукашенко на зустрічі з головою правління "Газпрому" Олексієм Міллером.
"Це одне з питань - акціонування і покупка акцій "Бєлтрансгазу", можливо й інших підприємств, які будуть цікавити "Газпром" і якщо "Газпром" погодиться на ті умови, які сьогодні пропонуються в Білорусі", - сказав білоруський Президент.
Міллер у свою чергу зазначив, що Білорусь і "Газпром" наближаються до стадії готовності пакета документів, що стосуються поставок російського газу до Білорусі з 2012 р. і продажу "Газпрому" 50% акцій "Бєлтрансгазу".
"Ми реально виходимо на готовність серйозного пакету документів: це новий контракт на поставку газу в Білорусь з 1 січня 2012 р., підкріплений міжурядовою угодою про принципи ціноутворення та тарифоутворення, це міжурядова угода і договір купівлі-продажу 50% акцій "Бєлтрансгазу", - повідомив Міллер.
Напередодні стало відомо, що білоруський уряд і "Газпром" домовилися завершити переговори за умовами продажу "Бєлтрансгазу" "Газпрому" і умови поставки газу в Білорусь в перших числах грудня 2011 р.