ua en ru

Лукашенко не дозволить РФ здійснити наступ на Україну з півночі, - Порошенко

Лукашенко не дозволить РФ здійснити наступ на Україну з півночі, - Порошенко Фото: Петро Порошенко

Порошенко зазначив, що Кремль посилює тиск на Білорусь

Президент Білорусі Олександр Лукашенко не дозволить Російській Федерації здійснити наступ на Україну з півночі. Про це заявив президент України Петро Порошенко в рамках виступу на оперативних зборах керівного складу Збройних сил України, повідомляє прес-служба глави держави.

"На півночі Кремль посилює тиск на Білорусь. Хоча я впевнений, що президент Лукашенко не дозволить, про що він неодноразово мені казав, використовувати свою територію для недружніх дій щодо нас", - зазначив Порошенко.

Крім того, глава держави додав, що Лукашенко заборонив використовувати "паспорти" ДНР/ЛНР в якості документів для подорожей на території Білорусі.

"До речі, нещодавно він (Лукашенко, - ред.) заборонив використовувати фейкові папірці в якості документів для подорожей на території Білорусі. Впевнений в тому, що коли видають на тимчасово окупованих територіях замість документів ці папірці, їх це не врятує. Хоча це є фактичною ознакою визнання цих окупованих територій Російською Федерацією", - наголосив глава держави.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ході свого виступу Порошенко зазначив, що для президента Російської Федерації Володимира Путіна кордону з Україною не існує.