ua en ru

Лукашенко звинуватив "п'яту колону" в спробі дестабілізувати ситуацію в Білорусі

Лукашенко звинуватив "п'яту колону" в спробі дестабілізувати ситуацію в Білорусі Фото: Олександр Лукашенко

Лукашенко сказав, що "п'яту колону" фінансують із західних фондів

Президент Білорусі Олександр Лукашенко звинуватив "п'яту колону" в спробі дестабілізувати ситуацію всередині країни. Про це він заявив сьогодні, 20 березня, у доповіді, присвяченій військових навчань збройних сил Білорусі і Росії "Захід-2017", повідомляє прес-служба президента Білорусі.

Білорусь найбільше хвилюють спроби сучасними методами протиборства, протистояння нагнітати обстановку всередині країни і вести проти неї відповідні дії, заявив Лукашенко. За його словами, в порівнянні з внутрішніми проблемами непрості відносини з НАТО і Росією відходять на задній план.

Лукашенко також сказав, що "п'яту колону" фінансують із західних фондів

"Мається на увазі спроба нашої „п'ятої колони“ за підтримки знову ж таки, ми це фіксуємо, я тут абсолютно нікого не залякую, фінансування західних фондів і інструкціях західними спецслужбами наших відморозків, які втекли за кордон - спроба нагнітати ситуацію в Білорусі", - додав президент Білорусі.

Він також зазначив факти протиправних дій, які періодично спостерігаються на державному кордоні країни. Зафіксовані спроби провезення зброї та інших небезпечних предметів і матеріалів, в тому числі і на кордоні з Україною.

Нагадаємо, Лукашенко вніс зміни в угоду про спільну з Росією систему ППО.