ua en ru

Лукашенко назвав себе прихильником цілісності Євросоюзу

Лукашенко назвав себе прихильником цілісності Євросоюзу Фото: Олександр Лукашенко

Голова держави запевнив, що Білорусь буде працювати на стабільність в Європі

Президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав себе прихильником цілісності Європейського союзу. Про це він сказав заявив на зустрічі з міністром закордонних і європейських справ Бельгії Дідьє Рейндерсом, передає прес-служба Лукашенка.

"Європейський союз - це потужна опора для планети, якщо вона зникне - буде біда. Тому всі ваші "брексіти" і націоналістичні рухи я не сприймаю. Чого б не коштувало, Європейський союз треба зберегти. Це не моя особиста позиція, хоча і особиста, ця позиція виходить з міжнародних державних інтересів… Я прихильник Європейського союзу", - підкреслив білоруський президент.

При цьому він запевнив, що Білорусь буде працювати на стабільність в Європі.

"Я можу вам гарантувати: ви завжди в нашій особі будете бачити країну, яка буде працювати на об'єднання, на стабільність в Європі. Ми і в скрутні часи вам проблем не створювали, і в майбутньому ніколи цих проблем вам створювати не будемо... Ми теж не без недоліків, як і ви... Треба, якщо у вас є досвід, пропонувати і передавати його. Ми готові вчитися. Але прошу, майте на увазі одне: для нас святі суверенітет і незалежність", - підкреслив голова Білорусі.

Нагадаємо, Європейський союз ще на рік залишив у силі рішення про ембарго на торгівлю зброєю з Білоруссю.