ua en ru

Лукаш подала позов в суд ЄС з вимогою скасування санкцій проти неї

Лукаш подала позов в суд ЄС з вимогою скасування санкцій проти неї Фото: екс-міністр юстиції Олені Лукаш

Екс-міністр заперечує наявність будь-якого майна в країнах ЄС

Екс-міністр юстиції Олені Лукаш подала позов до Люксембурзька суд ЄС з вимогою скасування введених проти неї санкцій. Про це екс-міністр повідомила у Facebook.

"Позивачем виступаю я, а відповідачем виступить Рада ЄС. Я прошу суд скасувати розпорядження та рішення Ради ЄС вводять і продовжують щодо мене санкції майнового характеру. Я прошу судового контролю, справедливого та неупередженого розгляду процедури застосування санкцій Радою ЄС щодо мене", - написала Лукаш.

Екс-міністр заперечує наявність будь-якого майна в країнах ЄС. А майнові санкції Ради ЄС "засновані на недостовірної інформації Генеральної прокуратури", вважає вона.


"Я стверджую, що при прийнятті рішення про санкції, які були порушені обов'язки Ради ЄС обґрунтувати і мотивувати свої рішення", - додала Лукаш.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України повідомила Олені Лукаш про підозру у привласненні 2,5 млн грн державних коштів. Печерський районний суд Києва 6 листопада 2015 року, ухвалив рішення заарештувати на два місяці колишнього міністра юстиції України Олену Лукаш, призначивши при цьому заставу в розмірі 5 млн 115 тис. гривень.

28 грудня 2015 року Солом'янський районний суд Києва відмовив у продовженні арешту екс-міністра юстиції Олени Лукаш.

У лютому Лукаш подала в суд на ГПУ за використання недостовірної інформації, яка на її думку порушує її честь, гідність та ділову репутацію".