ua en ru

Лукаш знаходиться в будівлі ГПУ

Лукаш знаходиться в будівлі ГПУ Фото: Олена Лукаш

Лукаш доставили в ГПУ для процесуальних обов'язків

Колишній міністр юстиції України Олена Лукаш знаходиться в будівлі Генеральної прокуратури України (ГПУ), передає Радіо Свобода з посиланням на прес-службу ГПУ.

"Лукаш разом з адвокатом знаходиться в ГПУ з метою проходження процесуальних обов'язків на виконання запобіжного заходу", - повідомили в прес-службі відомства.

Адвокат Лукаш зараз на телефонні дзвінки не відповідає.

Нагадаємо, сьогодні колишній радник екс-президента України Віктора Януковича Андрій Портнов заявив, що співробітники ГПУ вивезли Лукаш із СІЗО.

Відзначимо, 6 листопада екс-міністру Лукаш суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту з правом застави на суму понад 5 млн грн, яка незабаром була внесена за сприяння депутата від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського.

Однак, як заявив 7 листопада адвокат Лукаш Андрій Смирнов, незважаючи на внесену заставу, його підзахисна досі перебуває в СІЗО і доступу до неї немає.

Лукаш повідомили про підозру у заволодінні 2,5 мільйона гривень з державного бюджету України та вчиненні службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки. По справі відносно злочинів проти Майдану вона має статус свідка.