ua en ru

Для відновлення миру на Донбасі Кабмін виділить майже 5 млрд гривень

Для відновлення миру на Донбасі Кабмін виділить майже 5 млрд гривень Фото: Донбас (УНІАН)

Передбачається відновлення критичної інфраструктури і соціальних послуг

Уряд затвердив Державну цільову програму відновлення та розбудови миру в східних регіонах України. Згідно із документом, програма передбачає фінансування в сумі 4 млрд 762 млн 322 тис. гривень до кінця 2020 року, передає "Урядовий портал".

"Програма передбачає, зокрема, відновлення критичної інфраструктури та соціальних послуг в сферах освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, енергетики, тепло- та газопостачання, транспорту, водопостачання та водовідведення, екології та охорона навколишнього природного середовища, фізичної культури та спорту", - йдеться у повідомленні.

Із цієї суми частка коштів державного бюджету складе 2 млрд 223 млн 553 тис. Гривень. Ще 1 млрд 224 млн 969 тис. гривень - частка місцевих бюджетів, 1 млрд 313 млн 800 тис. гривень - надходження з інших джерел.

У 2018 році планується виділити 2 млрд 580 млн 443 тис. гривень, у 2019 - 1 млрд 216 млн 488 тис. гривень, у 2020 році - 710 млн 351 тис. гривень.

Зазначається, що за рахунок цих коштів також планується економічне відновлення створення умов для підвищення рівня зайнятості населення, надання підтримки мікро-, малому і середньому бізнесу. Окрім того, має бути розширено доступ до фінансових послуг, розвитку промисловості, будівництва, сільського господарства тощо.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за пропозицією міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадима Черниша, дана постанова була прийнята з доопрацюванням у встановлений регламентом термін.