ua en ru

У Луганській області завод зливав хімічні відходи у Сіверський Донець

У Луганській області завод зливав хімічні відходи у Сіверський Донець Фото: у Луганській області завод зливав хімічні відходи у Сіверський Донець

СБУ задокументувала забруднення вод відходами хімічного виробництва

У Луганській області завод зливав в річку Сіверський Донець тонни шкідливих хімічних відходів, що призвело до суттєвого забруднення і зміни властивостей води. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"СБУ виявила порушення правил охорони вод одним з підприємств хімічної промисловості регіону. При здійсненні господарської діяльності завод зливав в річку Сіверський Донець тонни шкідливих хімічних відходів", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, для нейтралізації шкідливих властивостей відходів хімічного виробництва на території підприємства є спеціальне пристосування. Однак керівництво заводу вирішило заощадити на екологічних заходах та утилізації відходів і просто скидати їх у річку.

Таким чином, завод забруднив 10 км акваторії річки, яка збагачує питні горизонти Рубіжного, Лисичанська, Сєвєродонецька та інших населених пунктів.

Повідомляється, що екологи підраховують збиток, нанесений навколишньому середовищу.

Нагадаємо, спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала за тиждень в зоні проведення АТО 8 тис. порушень режиму тиші.