ua en ru

У Луганській області взято в полон російського військового

У Луганській області взято в полон російського військового Фото: військовий квиток взятого в полон росіянина (facebook.com/ulkisun)

Розвідник Віктор Агєєв потрапив у полон 24 червня в результаті зіткнення українських бійців з ДРГ бойовиків

У Луганській області було взято в полон російського військовослужбовця Віктора Агєєва, який був призваний в Алтайському краї і служив за контрактом. Про це повідомили джерела в Міноборони України та командуванні 93-ї окремої механізованої бригади ЗС України, передає Російська служба BBC.

"Розвідник Віктор Агєєв 1995 року народження потрапив у полон 24 червня в районі села Жолобок Слов'яносербського району Луганської області в результаті зіткнення бійців 93-ї окремої механізованої бригади та розвідгрупи 4-ї механізованої бригади 2-го армійського корпусу самопроголошеної Луганської народної республіки (ЛНР)", - повідомляє видання.

"Командир бригади" бойовиків ЛНР Владислав Клочков повідомив виданню, що під час зіткнення був убитий командир розвідгрупи, про якого раніше ЗМІ повідомляли, що його звуть Олександр Щербак і він є "кадровим російським офіцером".

Фото паспорта та військового квитка взятого в полон Агеєва опублікувала в Facebook українська журналістка Юлія Кирієнко.

Видання зазначає, що паспорт виданий місцевим управлінням міграційної служби в травні 2016 року, а військовий квиток підписаний військовим комісаром по Топчихинському і Калманському районах Алтайського краю Костянтином Еллері.

У комісаріаті по Топчихинському і Калманському району, куди BBC звернулася за коментарем, запропонували надіслати лист із запитом, при цьому зазначивши, що "факсом ми не працюємо, інтернет-адрес у нас немає".

Також видання виявило особисту переписку Агеєва з одним з колишніх товаришів по службі, де він на запитання, чи не в Україні перебуває, відповів: "Так, в Україні", а на уточнююче запитання товариша, чим він там зацмається, написав: "Контрактник. Платять достатньо".

Мати взятого в полон Агеєва повідомила, що 18 березня 2017 року її син підписав контракт і його новим місцем став Батайськ Ростовської області, де розквартирована 22-та окрема гвардійська бригада спеціального призначення ГРУ Генштабу Росії.

Світлана Агєєва розповіла, що ніхто з командування з родиною полоненого військовослужбовця поки що не зв'язувався.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в районі проведення антитерористичної операції на Донбасі українські військовослужбовці знешкодили диверсійно-розвідувальну групу бойовиків, у результаті чого були ліквідовані двоє терористів, і ще четверо - взяті в полон.