ua en ru

У Луганській області українські військові відвоювали у бойовиків "ЛНР" село, - Міноборони

У Луганській області українські військові відвоювали у бойовиків "ЛНР" село, - Міноборони Фото: український військовий (flickr.com/ministryofdefenceua)

Українські військові відвоювали село Новоолександрівка

У Луганській області військові антитерористичної операції (АТО) повернули під контроль України, захоплене в 2015 році бойовиками так званої "Луганської народної республіки" село Новоолександрівка, що в Попаснянському районі Луганської області. Про це повідомляє "Військове телебачення України".

"В село ми зайшли кілька днів назад. Противник, звичайно, час від часу намагається повернути втрачене. Але ми вже міцно вчепилися в цей шматок землі, тому що це шматок нашої землі. Так і будемо просуватися далі, потроху, не зупиняючись", - розповів військовослужбовець.

Як повідомляють військові АТО, вдень працюють снайпери бойовиків, також використовуються стрілецьку зброю, вночі іноді стріляють з великокаліберних кулеметів.

В описі до відео говориться, що з 2015 року опорні пункти в околицях села були крайніми позиціями українських захисників з одного боку, і позиціями російських найманців з іншого.

Нагадаємо, за минулу добу, 30 січня, в зоні проведення антитерористичної операції зафіксовані три обстріл українських сил з боку бойовиків, один український військовослужбовець загинув, двоє поранені.