ua en ru

У Луганській області СБУ затримала ватажка бойовиків ЛНР

У Луганській області СБУ затримала ватажка бойовиків ЛНР Фото: СБУ (RFE/RL, Inc.)

Наразі затриманому оголошено про підозру

У Луганській області співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали ватажка бойовиків так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР). Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ у Facebook.

"Одного з ватажків незаконного збройного формування "2-га окрема гвардійська мотострілецька бригада 2-го армійського корпусу народної міліції ЛНР" затримала Служба безпеки України у селі Нижня Вільхова Станично-Луганського району Луганської області", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, затриманий бойовик безпосередньо відповідав за боєготовність свого "підрозділу", отримання та облік озброєння з Росії. Крім того, повідомляється, що він брав участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції.

Наразі затриманому оголошено про підозру за ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

#СБУ затримала на Луганщині ватажка одного з бандугруповань так званої «ЛНР» Одного з ватажків незаконного збройного формування «2-га окрема гвардійська мотострілецька бригада 2-го армійського корпусу народної міліції ЛНР» затримала Служба безпеки України у селі Нижня Вільхова Станично-Луганського району Луганщини. Бойовик безпосередньо відповідав за боєготовність терористичного підрозділу, отримання та облік озброєння з Російської Федерації. Також зловмисник брав участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції. Затриманому оголошено про підозру за ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Він вже спілкується зі слідчими, зокрема повідомив про наявність озброєння та техніки російського виробництва в лавах терористичних підрозділів, керівництво НЗФ кадровими російськими військовими. Слідчі дії тривають.

Опубліковано Служба безпеки України 6 липня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники Служби безпеки України (СБУ) проводять обшуки на підприємстві Миколаєва "Юалекс дизайн" за підозрою в поставках обладнання в так звані "Донецьку/Луганську народні республіки" (ДНР/ЛНР).