ua en ru

У Луганській області СБУ затримала бойовика ЛНР

У Луганській області СБУ затримала бойовика ЛНР Фото: СБУ (РБК-Україна)

Бойовик засвідчив, що у бандугрупованні майже на всіх керівних посадах батальйону перебувають громадяни РФ

У Луганській області співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали бойовика так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР). Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Співробітники Служби безпеки України спільно з військовослужбовцями затримали у районі проведення антитерористичної операції бойовика терористичного угруповання "Призрак" так званої ЛНР. Правоохоронці виявили бойовика, який здійснював візуальний огляд у безпосередній близькості до українських позицій, у Попаснянському районі Луганської області. Затриманий був озброєний автоматом Калашникова", - йдеться у повідомленні.

Затриманий повідомив правоохоронцям, що перебуває у складі незаконного збройного формування "Призрак" з січня 2017 року. До його обов'язків входило патрулювання підконтрольних терористам населених пунктів та охорона блокпостів.

altalt

Фото: затриманий бойовик

Крім того, бойовик засвідчив, що у бандугрупованні майже на всіх керівних посадах батальйону перебувають громадяни Російської Федерації.

"У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, затриманому бойовику повідомлено про підозру у скоєнні злочину. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ ліквідувала нелегальний контакт центр російського банку.