ua en ru

В Луганській області поліція запобігла вивезення гранат із зони АТО

В Луганській області поліція запобігла вивезення гранат із зони АТО Фото: поліція запобігла вивезення гранат із зони АТО

Військовослужбовець ЗСУ планував перевезти гранати у Волинську область для продажу

Сьогодні, 26 квітня, в Лисичанську Луганської області поліцейські зупинили для перевірки військовослужбовця Збройних Сил України віком 20 років. У нього вилучили три гранати "РГД-5", одну гранату "Ф-1" та запали до них, передає прес-служба Нацполіції Луганської області.

Співробітники батальйону патрульної служби особливого призначення "Скіф" під час патрулювання території залізничного вокзалу Лисичанська, звернули увагу на чоловіка, який нервово поводився.

"Під час перевірки у хлопця було виявлено на тілі примотані скетчем запали до гранат, а самі гранати були заховані на ньому у білизні. Все виявлене було вилучено експертами-криміналістами та слідчими. Як пояснив правоохоронцям власник цього смертоносного багажу, він військовослужбовець, мешканець міста Нововолинська Волинської області, віз додому гранати для того, щоб їх продати", - відзначають в поліції.

altaltaltaltalt

Фото: у військового вилучили гранати

Даний факт внесений до ЄРДР та кваліфікований за статтею 263 КК України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Нагадаємо, у Львівській області невідомий обстріляв рейсовий автобус. Внаслідок стрілянини було пошкоджено бокове вікно транспортного засобу.