ua en ru

У Луганській області залишаються замінованими 5 тис. га полів

У Луганській області провели роботи по розмінуванню 5 тис. га полів, залишаються замінованими ще стільки ж. Про це повідомив директор департаменту агропромислового розвитку Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Григорій Кравченко, передає прес-служба обладміністрації в Facebook.

"Тривають роботи з розмінування полів. Вже розміновано 5 тис. га, ще приблизно стільки ж підлягають розмінування в Станично-Луганському, Новоайдарському та Попаснянському районах. Ці роботи аграрії координують та здійснюють разом з прикордонниками", - йдеться в повідомленні.

За словами Кравченка, незважаючи на все це, весняно-польові почалися. На їх проведення потрібно 975 млн грн, з них 130 млн бракує. Всього по області заплановано засіяти 170 тис. га ранніх зернових і зернобобових культур, вже посіяно більше 15 тис. га.

"Ми очікуємо врожай озимих 20-25 центнерів з гектара. Слід зазначити, що в мирні роки врожайність на полях Луганщини іноді досягала майже 60 центнерів", - зазначив директор департаменту агропромислового розвитку.

Нагадаємо, як заявив міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко, на Донбасі також планують розпочати посівну кампанію.