ua en ru

У Луганській області виявили трубопровід для контрабанди пального з Росії

У Луганській області виявили трубопровід для контрабанди пального з Росії Фото: нелегальний трубопровід

Прикордонники виявили 5-кілометровий підпільний трубопровід на кордоні з Росією

У Луганській області прикордонники і співробітники СБУ виявили один із самих довгих трубопроводів для переміщення контрабандного пального. Про це передає прес-служба Державної прикордонної служби України.

"Вчора в районі населеного пункту Великоцької, що в Луганській області, спільна міжвідомча група, до складу якої увійшли представники оперативних підрозділів Луганського прикордонного загону та УСБ України в Луганській області, виявили один із самих довгих трубопроводів, який зловмисники використовували у протиправній діяльності на державному кордоні України. Заходи по його виявленню оперативники проводили в рамках протидії незаконному переміщенню через держкордон паливо-мастильних матеріалів", - наголошується в повідомленні.

Правоохоронці виявили "нафтопровід" з допомогою георадара. Трубопровід мав залишки пального і тягнувся під землею з території РФ до занедбаного фермерського господарства в с. Великоцької близько 5 000 метрів. Зараз проводяться заходи з демонтажу зазначеного трубопроводу і його знищення.

У відомстві зазначили, що на ділянці Луганського прикордонного загону в цьому році вже вдалося виявити та демонтувати 6 подібних засобів для незаконного перекачування пального через кордон.

Нагадаємо, 13 листопада два колишніх військовослужбовців Збройних сил України (ЗСУ), які представилися членами одного з громадських волонтерських організацій намагалися перевезти в так звану "Донецьку народну республіку" (ДНР) 150 літрів алкогольних виробів.