ua en ru

У Луганській області CБУ спільно з військовими затримала озброєного бойовика ЛНР

У Луганській області CБУ спільно з військовими затримала озброєного бойовика ЛНР Фото: СБУ

Затриманий засвідчив, що неодноразово брав участь у бойових зіткненнях з силами АТО

Співробітники Служби безпеки України спільно з військовослужбовцями затримали в Луганській області озброєного бойовика терористичної організації "Луганська народна республіка". Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Так, зазначається, що поблизу позицій сил антитерористичної операції у так званій "сірій зоні" в районі села Сокольники Новоайдарського району правоохоронці нейтралізували чоловіка у камуфляжній формі з ручним кулеметом Калашникова та трьома спорядженими магазинами до нього.

"Зі слів затриманого, він за завданням ватажків одного з незаконних збройних формувань ЛНР повинен був обстріляти блокпост українських військових. Співробітники спецслужби встановили, що бойовик є уродженцем Лисичанська і приєднався до терористичного батальйону "Призрак" ще у 2014 році. Після звільнення міста українськими військовими він «переїхав» до Ізвариного, де перебував у складі інших терористичних бандформувань "Козача бригада" та козачий батальйон "Ярга", - сказано у повідомленні.

altaltaltalt

Фото: СБУ затримала бойовика ЛНР

Затриманий засвідчив, що неодноразово брав участь у бойових зіткненнях з силами АТО. Інформація, отримана СБУ з відкритих джерел, свідчить про можливу причетність бойовика до катувань українських військових, захоплених терористами.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Затриманому повідомлено про підозру у скоєнні злочину. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України затримала в Запоріжжі бойовика одного з незаконних збройних угруповань терористичної організації "Луганська народна республіка" (ЛНР).