ua en ru

У Луганській області будуть судити передану Молдовою терористку ЛНР

У Луганській області будуть судити передану Молдовою терористку ЛНР Фото: бойовики (YouTube screenshot)

СБУ проводить досудове розслідування відносно 28-річної громадянки України

У Луганській області будуть судити терористку незаконних формувань ЛНР передану України Молдовою. Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України (СБУ) в Facebook.

"В Луганській області слідчі СБУ проводять досудове розслідування відносно 28-річної громадянки України, яка брала участь у діяльності незаконних збройних формувань ЛНР", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, контррозвідка встановила, що жінка перебувала в одному з підрозділів терористів, дислокованих в Луганську, займалася його матеріально-технічним забезпеченням.

Так, з березня 2017 році вона була в розшуку за підозрою в причетності до діяльності терористичної організації і поїхала в Молдову. Відзначається, що спецслужби цієї країни, за інформацією СБУ, її виявили, оголосили небажаною особою в Молдові і передали українським правоохоронцям.

За рішенням суду, до завершення досудового розслідування правопорушниця буде перебувати під вартою. Їй інкримінується скоєння злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

На Луганщині судитимуть учасницю російсько-сепаратистських НЗФ, передану Україні Молдовою У Луганській області слідчі #...

Опубліковано Служба безпеки України 19 липня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в самопроголошених "Луганської народній республіці" і "Донецької народній республіці" підтвердили зміст в заручниках 71 українця.