ua en ru

У Луганській області судитимуть "голову адміністрації Перевальського району ЛНР"

У Луганській області судитимуть "голову адміністрації Перевальського району ЛНР" Фото: прокуратура (screenshot(google-maps)

Обвинувальний акт щодо нього направлено до суду

У Луганській області судитимуть "голову адміністрації Перевальського району" так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР). Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Луганської області.

Як зазначається, наразі прокуратура Луганської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно "голови адміністрації Перевальського району ЛНР". Наразі йому заочно повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, участі у діяльності терористичної організації, вчиненні дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.

Повідомляється, що у грудні 2014 року зловмисник, який є громадянином України, ініціював та надав згоду на призначення себе на посаду так званого "голови адміністрації Перевальського району ЛНР", цю посаду він обіймає й наразі.

"Оскільки вказана особа переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на тимчасово окупованій території Луганської області, стосовно останнього проведено процедуру спеціального досудового розслідування, за результатами якого обвинувальний акт направлено до суду", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Печерський районний суд Києва дозволив Генеральній прокуратурі України розпочати заочне засудження колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова по справі "Укртелекому".