ua en ru

У Луганській області 10 населених пунктів залишились без світла

У Луганській області 10 населених пунктів залишились без світла

Загалом без світла перебувають 2057 споживачів в різних частинах області

У Луганській області станом на ранок 28 квітня на підконтрольній території повністю знеструмлено один населений пункт, ще дев’ять - частково. Про це йдеться у повідомленні "Луганського енергетичного об’єднання" у Facebook.

"Через погодні умови та ряд інших факторів було повністю знеструмлено один населений пункт, та ще дев’ять - частково. Загалом без світла перебувають 2057 споживачів в різних частинах області", - йдеться у повідомленні.

ГРОЗА, ПОЖЕЖА, КРАДІЖКА: ЧОМУ НА ЛУГАНЩИНІ ЗНОВУ МАСОВІ ЗНЕСТРУМЛЕННЯ Станом на ранок 28 квітня на підконтрольній...

Опубліковано ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" 28 квітня 2018 р.

Зазначається, що зранку була повністю знеструмлена Півнівка, частково - Зориківка, Морозівка, Кризне, Євсуг. Загалом без світла - 418 абонентів.

"В більшості випадків точна причина знеструмлень ще невідома. Тільки відносно Євсуга є інформація про крадіжку трасформаторного масла з КТП-1803 в обсязі 160 літрів, через що 6 домівок в цьому селі й залишились без світла", - повідомляють енергетики.

Також частково знеструмлені села Трьохізбенка (640 споживачів), Побєда (165 споживачів) та Олексіївка (269 споживачів). Для відновлення електропостачання в Побєду вже працює бригада ОВБ. Щодо Трьохізбенки - за повідомленням місцевих мешканців, там упала дерев’яна опора. Щодо Олексіївки - за повідомленням місцевих мешканців, там згоріла опора

Крім того, в ніч на 28 квітня були частково знеструмлені села Нещеретове (392 абоненти) та Олексіївка (200 абонентів). В Олексіївку електропостачання сьогодні станом на 10 годину відновлено, бригада працює над пошуком причини знеструмлення в Нещеретовому.

Нагадаэмо, минулого тижня в районі населеного пункту Сміле (Луганська область) російські військові втратили новітній зразок техніки радіо-електронної боротьби (РЕБ) виробництва РФ - станцію завад Р-330Ж "Житель". Про це повідомила розвідка штабу АТО.