ua en ru

У Луганській обл. зареєстровано близько 170 тис. переселенців, насправді їх набагато більше, - Москаль

У Луганській обл. зареєстровано близько 170 тис. переселенців, насправді їх набагато більше, - Москаль Фото: Геннадій Москаль

Значна частина людей з різних причин не реєструється переселенцями в органах соціальної служби

У Луганскій області офіційно зареєстровано близько 170 тис. переселенців, насправді їх набагато більше. Про це повідомляє прес-служба керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

"Насправді кількість людей, які переїхали з окупованої на контрольовану Україною територію області набагато вища. Значна частка людей зупиняється в своїх рідних, друзів чи знайомих і з різних причин не реєструється переселенцями в органах соціальної служби. Тому офіційні цифри лише приблизно відображають реальний стан речей", - сказав Москаль.

Зазначається, що станом на початок травня в Луганській області (у контрольованих Україною районах) офіційно зареєструвалися, як вимушені переселенці з окупованих територій, 170 тис. 707 осіб. Із них понад 18 тис. - це люди працездатного віку, близько 13 тис. - діти, майже 5 тис. - інваліди. Найбільша категорія переселенців - пенсіонери, котрих є понад 127 тисяч. Найчастіше переселенці реєструються в адміністративному центрі Луганської області Сєвєродонецьку (понад 33 тис. людей) та Біловодському районі (майже 25 тис.).

Нагадаємо, раніше у Мінрегіоні повідомляли, що З Донецької та Луганської області виїхали понад 1 млн 250 тис. осіб.