ua en ru

В Луганській обл. виявлено факт фінансування тероризму

В Луганській обл. виявлено факт фінансування тероризму Фото: прокуратура Луганської області

Вилучені товари народного споживання і гроші

У Попаснянському районі Луганської обл. співробітники СБУ затримали партію товарів народного споживання, а також вилучили гроші, які зловмисники намагалися ввезти на територію, підконтрольну ЛНР. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області.

"Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому СВ УСБУ в Луганській області за фактом фінансування тероризму (ч. 1 ст. 258-5 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Так, співробітники СБУ на території Попаснянського району затримали партію товарів народного споживання та вилучили грошові кошти, які зловмисники планували ввезти на тимчасово окуповану бойовиками територію України поза місцем розташування встановлених контрольних пунктів в'їзду-виїзду.

"В даний час виконуються слідчі дії, спрямовані на встановлення обставин правопорушення, в тому числі можливого використання вилучених товарів і коштів для фінансування незаконних збройних формувань, які підпорядковуються терористичної організації ЛНР", - зазначили в прокуратурі.

Нагадаємо, бойовика ЛНР засудили до 4 років позбавлення волі. Обвинувачений здійснював патрулювання у місті Луганськ та брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України.