ua en ru

У Луганській обл. до суду направлено 36 справ щодо ухилення від мобілізації

У Луганській обл. до суду направлено 36 справ щодо ухилення від мобілізації Фото: мобілізація в Україні

Покарання за скоєння злочину, передбаченого ст.336 КК, - позбавлення волі до п'яти років

У Луганській області до суду направлено 36 обвинувальних актів щодо ухилення від призову за мобілізацією. Про це повідомили у прес-службі облпрокуратури.

Як зазначається, процесуальними керівниками прокуратури Луганської обл. за поточний період 2015 р. до суду направлено 36 обвинувальних актів щодо 36 осіб, обвинувачених у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ст.336 КК України (ухилення від призову за мобілізацією).

Зокрема, 11 вересня 2015 р. прокуратура міста Сєвєродонецька направила до суду обвинувальний висновок щодо місцевого жителя, 1975 року народження, за фактом вчинення кримінального злочину, передбаченого ст.336 КК України.

Відповідно до Кримінального кодексу України, покарання за ухилення від призову за мобілізацією передбачено у вигляді позбавлення волі до п'яти років.

Нагадаємо, раніше у прокуратурі Луганської обл. повідомили про порушення у 2015 р. 112 справ щодо ухилення від мобілізації.

За даними Міноборони, загалом по Україні під час мобілізації від призову намагалися ухилитися майже 27 тис. осіб, в результаті чого було відкрито 1,5 тис. кримінальних проваджень.

Як заявив напередодні міністр оборони Степан Полторак, необхідності у проведенні сьомої хвилі мобілізації на даний час немає.