ua en ru

В Луганській обл. СБУ затримала двох жінок-інформаторів бойовиків

В Луганській обл. СБУ затримала двох жінок-інформаторів бойовиків Фото: СБУ затримала двох інформаторів в Луганській області

Місцеві мешканки збирали інформацію про переміщення сил АТО

У Луганській області співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали двох жінок-інформаторів бойовиків. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Служба безпеки України в районі Попасній Луганської області затримала информаторшу терористів. 34-річна жінка працювала на вільнонайманій посаді в однієї з правоохоронних структур Попаснянського району. У лютому її завербував бойовик бандформування Дрьомова. Терористів "ЛНР", перш за все, цікавила інформація про місця розташування і переміщення українських військ і інші відомості, які використовували для організації терактів і диверсій проти української влади", - йдеться в повідомленні.

Ще одну информаторшу бойовиків СБУ виявила в Рубіжному.

"Місцева жителька підтримувала терористів в соціальних мережах. Публікувала пропагандистські матеріали, поширювала заклики до проведення акцій непокори та інформацію про рахунки для переказу коштів на підтримку терористів", - заявили в спецслужбі.

Крім того, наголошується, що жінка свій аккаунт використовувала для збору інформації про розташування і пересування українських військ у районі Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного.

Інформаторам повідомлено про підозру у сприяння діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України). До винесення вироку вони будуть утримуватися під вартою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ затримала ще двох інформаторів ДНР.