ua en ru

Луганський "Укравтодор" зависив вартість ремонту доріг на 294 млн грн

Луганський "Укравтодор" зависив вартість ремонту доріг на 294 млн грн Фото: "Укравтодор"

Ціну ремонту доріг зависили на 75%

Луганський "Укравтодор" на 294 млн грн. зависив вартість ремонту доріг. Наразі з державного бюджету на ремонт буде виділено 93 млн грн., замість 387 млн грн., оскільки більшість доріг, які збиралися ремонтувати, знаходяться на окупованій території. Про це повідомляє прес-служба Центру протидії корупції.

"На 294 млн грн. знизив ціну ремонту доріг Луганський укравтодор після звернення "Центру протидії корупції" до Генеральної прокуратури України. Тепер з державного бюджету на ремонт буде виділено 93 млн гривень, замість обіцяних 387 млн, адже більшість доріг, які начебто збиралися ремонтувати луганські облавтодорівці, знаходяться на окупованій території", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, майже 75% доріг, які збиралися ремонтувати за бюджетні гроші, знаходяться на тимчасово окупованих територіях Луганської обл. Центр протидії корупції оскаржив закупівлю до Генеральної прокуратури, після чого Луганський облавтодор знизив ціну ремонту доріг на 75%.

"Це банальний дерибан наших грошей. Якби журналісти не помітили проблем з тендером, то нас обікрали б майже на 300 мільйонів. Зменшення ціни договору на 75% дає розуміння того, скільки крадуть сьогодні на дорогах. Саме тому Голова Служби автомобільних доріг в Луганській області, який підписував документи про ремонт на непідконтрольній Україні території, має сісти за грати. Якщо цього не станеться, це стане сигналом до того, що прокуратура в долі з цим хабарником", - заявив Віталій Шабунін, голова правління Центру протидії корупції.

Відзначається, що наразі триває кримінальне провадження за ч. 2 статті 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Вощевський доручив "Укравтодору" до кінця липня ліквідувати 1 млн кв. м ямковості на дорогах.