ua en ru

У Луганській обл. два бойовики ЛНР здалися ЗСУ

У Луганській обл. два бойовики ЛНР здалися ЗСУ

Прокуратурою Луганській області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях стосовно осіб, які брали участь у діяльності терористичної організації "Луганська народна республіка" (ЛНР). Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області.

"Встановлено, що два жителя Луганської області у 2014 році вступили до збройних формувань терористичної організації "ЛНР", де здійснювали охорону військових об'єктів та чергували на блок-постах. На початку квітня 2015 року, не витримавши знущань та тілесних покарань з боку керівництва терористичних підрозділів, вказані особи втекли зі "служби ", прийшли до блок-посту Збройних Сил України та здалися", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що "терористам-дезертирам " повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (створення терористичної групи чи терористичної організації). Також судом їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та надано медичну допомогу.

Нагадаємо, двоє бойовиків попросилися жити в Україні, оскільки в ДНР їх б'ють.