ua en ru

У Луганську під час вибуху невідомого предмета травмована дитина, - ОБСЄ

У Луганську під час вибуху невідомого предмета травмована дитина, - ОБСЄ Фото: ОБСЄ (facebook.com/oscesmm)

Спостерігачі ОБСЄ відвідали дитячу лікарню в Луганську

У Луганську під час вибуху невідомого предмета постраждала 11-річна дитина, йому зробили операцію. Про це повідомляє Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) у своєму звіті за станом на 4 липня 2017 року.

"В Луганську спостерігачі відвідали дитячу лікарню, де розмовляли з матір'ю 11-річного хлопця. Вона розповіла, що 3 липня її син грав поблизу полігону, розташованого неподалік выд їхнього будинку в південно-східній частині Луганська, і там підібрав з землі якийсь предмет", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією СММ ОБСЄ, за словами матері, предмет вибухнув в руках у дитини, а 3 липня 2017 року йому зробили операцію.

Так, медпрацівники лікарні повідомили спостерігачам, що операція була виконана на черевній порожнині і зараз дитина знаходиться у стабільному стані.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Комітет з політичних питань і безпеки парламентської асамблеї ОБСЄ підготував для розгляду резолюцію з закликом про деокупації Криму і Донбасу. У документі, серед іншого, зізнається, що "певні райони Донецької і Луганської областей" знаходяться під контролем "російських гібридних сил".