ua en ru

Луганська ОДА ініціює перепідпорядкування низки населених пунктів області Лисичанську замість Первомайська

Луганська обласна державна адміністрація ініціює перепідпорядкування низки населених пунктів області Лисичанську замість Первомайська, який в даний момент захоплений бойовиками.

Луганська обласна державна адміністрація ініціює перепідпорядкування низки населених пунктів області Лисичанську замість Первомайська, який в даний момент захоплений бойовиками. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

"24 вересня голова Луганської обласної державної адміністрації зустрівся з представниками місцевого самоврядування міст і селищ, що знаходяться в зоні АТО. Приїхали звернулися до очільника області з проханням вирішити на рівні Верховної Ради питання про перепідпорядкування їх населених пунктів місті Лисичанську. На сьогоднішній день, міста Гірське, Золоте селища Тошковка, Михайлівка підпорядковані місту Первомайську, який знаходиться під контролем ЛНР", - йдеться в повідомленні.

Як заявили представники міст, у зв'язку з цим з червня без фінансування залишилася всі установи соціальної сфери, а також не виплачуються пенсії та соціальні допомоги.

"Вирішити цю проблему можна перепідпорядкувавши ці населені пункти місті Лисичанську. У відповідь на прохання Геннадій Москаль повідомив, що юридичний відділ ЛОДА вже готує звернення до Верховної Ради України про перепідпорядкування низки населених пунктів області районам і містам, в яких діє українська влада. Це питання буде розглядатися Верховною Радою України 12 жовтня", - зазначили в ОДА.

Нагадаємо, голова ЛОДА Геннадій Москаль планує перенести обладміністрацію в Сєвєродонецьк.