ua en ru

До Луганська прибули бійці бригади російського ГРУ, - ІС

До Луганська прибули бійці бригади російського ГРУ, - ІС Фото: Дмитро Тимчук

Підрозділ розбито на групи, бійці дислокуються відразу в декількох районах Луганська

До Луганська прибув підрозділ чисельністю 200-220 осіб зі складу однієї з бригад спеціального призначення Головного розвідувального управління (ГРУ) Російської Федерації. Про це йдеться в повідомленні координатора групи "Інформаційний опір" (ІС) Дмитра Тимчука в Facebook.

Так, зазначається, що підрозділ розбито на групи і бійці дислокуються відразу в декількох районах Луганська.

Крім того, згідно з інформацією ІС, зафіксовано перекидання на північ від н.п.Ровенькі бронетехніки і артилерії терористів. Перекинуто до 10 ББМ (БМД-2, БТР-80А / 82А, один авіадесантна БТР-Д), три 120-мм САУ 2С9 "Нона-С".

"У Петровський район Донецька на автотранспорті (криті вантажівки, мікроавтобуси та автобуси) прибуло "поповнення" бойовиків - всього більше 500 чол. Судячи з поведінки, бойовики "необстріляні", - йдеться в повідомленні ІС.

Також, за словами Тимчука, з Горлівки в бік Вуглегірська перекинута батарея гаубиць Д-30 бойовиків, а також мінометного підрозділу (2Б9 "Волошка", всього 6 од.). У складі колони також зафіксовані 2-е МТ-ЛБ і 2 БТР-70.

Крім того, протягом доби терористи неодноразово відкривали вогонь з 152-мм і 122-мм артилерії, а також 82-мм і 120-мм мінометів по позиціях і опорним пунктам українських військ по рубежу Піски - Опине - Водяне - Авдіївка.

Оперативные данные группы «Информационное Сопротивление».Фиксируется дальнейшее обострение ситуации в зоне АТО, со сто...

Posted by Дмитрий Тымчук on 14 липня 2015 р.

Нагадаємо, згідно з інформацією прес-центру АТО, бойовики протягом 14 липня 100 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі.