ua en ru

Луганськ 33-й день залишається без світла, води і зв'язку, зафіксовані нові руйнування, - міськрада

Луганськ 33-й день залишається без електропостачання, води і зв'язку, у місті зафіксували нові руйнування житлових будинків і дитячого садка.

Луганськ 33-й день залишається без електропостачання, води і зв'язку, у місті зафіксували нові руйнування житлових будинків і дитячого садка. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Луганської міської ради.

"Станом на 4 вересня обстановка в Луганську залишається без змін: у місті немає світла, води, відсутній зв'язок. За інформацією жителів, обстрілювати обласний центр стали рідше", - йдеться в повідомленні.

Міськрада передає, що, за повідомленнями очевидців, в результаті збройних протистоянь у кварталі Південний постраждала будівля дитсадка №29, зафіксовані пошкодження житлових будинків по вулицях 2-я Червонопрапорна і Чорноморська, в кварталі Алексєєва та інших районах.

У Луганську у продажу є самі необхідні продукти харчування, за якими вибудовуються довгі черги. Також люди повідомляють про те, що в Луганську видають пакети з гуманітарною допомогою.

За повідомленням міськради, в окремих будинках і районах міста з'явилася вода і йде самопливом.

Проблемним залишається питання відсутності виплат зарплат, пенсій і соціальних виплат, із-за чого у багатьох закінчуються наявні грошові кошти.

При цьому, як повідомляє міськрада, працівники комунальних служб продовжують виконувати свою роботу і прибирати сміття з території міста. Проводяться роботи з відновлення інфраструктури та наведення порядку у місті. Крім того, в найближчі вихідні заплановано провести загальноміський суботник.