ua en ru

Луганськ 27-й день без електропостачання, продовжуються обстріли міста, - міськрада

У Луганську 27-й день відключено електропостачання, продовжуються обстріли міста.

У Луганську 27-й день відключено електропостачання, продовжують обстріли міста. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Луганської міської ради.

"За інформацією жителів, обстрілювати місто стали менше, проте щодня відбуваються нові руйнування житлових будинків і об'єктів інфраструктури Луганська. Так, городяни повідомляють про обстріл території в районі універмагу "Дитячий світ" та Центрального ринку, про займання і руйнуванні будівлі меблевої фабрики по вулиці Лутугинська", - йдеться в повідомленні.

За повідомленнями місцевих жителів, в місті видають гуманітарну допомогу, проте отримують її ті, хто в змозі під обстрілом дістатися до місць її поширення і вистояти в черзі.

Продукти, медикаменти та паливо в місто як і раніше не поставляють. Завдяки місцевому виробнику і електрогенератора кожен день у продажу є хліб. Однак з-за того, що людям не виплачують зарплати, пенсії і соціальні виплати, у них закінчуються наявні грошові кошти.

Незважаючи на збройні протистояння в Луганську, працівники комунальних служб роблять все можливе для того, щоб вивозити з території житлових кварталів сміття. Також робилися дії по ремонту пошкоджених тролейбусних контактних мереж, однак робота фахівців зводиться до нуля через чергових обстрілів та влучень боєприпасів.

Зберігається критична ситуація з відсутністю в місті води. У зв'язку зі зниженням температури повітря на вулиці, гострим стає питання похолодання в квартирах, в яких вибито скло.