ua en ru

У Луганській області зведуть вежу для трансляції ТВ на окуповані території

У Луганській області зведуть вежу для трансляції ТВ на окуповані території Фото: телевежа

Безкоштовно надану телевежу через місяць доставлять в Україну

На Луганщині буде встановлено нову 135-метрову телевежу для забезпечення мовлення українських телерадіоканалів на окуповану частину області. Про це заявила заступник міністра інформполітики Тетяна Попова, повідомляє прес-служба Луганської ВЦА.

Вона зазначила, що телевежу, надану в безкоштовне користування зарубіжними партнерами, приблизно через місяць доставлять в Україну.

"Я не можу поки що точно вказати вам місто, де буде встановлено телевежу, бо ми ще не визначились із місцем встановлення", - зазначила Попова.

За її словами, встановлення вежі коштуватиме кількасот тисяч гривень, а займатися цим буде підрядник, визначений місцевою владою.

"На жаль, центральні українські телеканали не зацікавленні у тому, щоб вести трансляцію на окуповані території Донбасу. Ми вважаємо, що нам потрібно робити нові якісні канали і комунікувати їх на окуповану територію. Тут ми тільки на початку великого шляху", - вважає заступник глави Мінінформполітики.

Відповідаючи на питання, чи можливо охопити мовленням усі захопленні території, Попова розповіла, що це можливо зробити лише у середньохвильовому радіодіапазоні за допомогою потужного передавача.

"Великі агломерації, такі як Донецьк і Луганськ, можливо покрити українським телерадіомовленням із побудованих навколо цих міст високих телевеж", - пояснила вона.

Нагадаємо, у Донецькій і Луганській областях із 5 січня відновлено трансляцію програм першого каналу "Українського радіо" (УР-1).