ua en ru

Школи на Луганщині охоронятимуть Нацполіція та ДСНС

Школи на Луганщині охоронятимуть Нацполіція та ДСНС Фото: у Луганській області за безпекою в школах стежитимуть поліція та ДСНС

В рамках підготовки до початку навчального року територію кожної школи перевірять на наявність вибухонебезпечних предметів

З 1 вересня 2016 року за безпекою в школах Луганської області стежитимуть працівники Національної поліції та Міністерства надзвичайних ситуацій. Про це повідомила прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

"У зв’язку зі складною безпековою ситуацією на Луганщині за дорученням голови обласної державної адміністрації - керівника обласної військово-цивільної адміністрації Ю. Гарбуза за кожною загальноосвітньою школою області буде закріплено працівників Головних управлінь ДСНС та Національної поліції у Луганській області", - йдеться у повідомленні.


Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко уточнив, що за безпекою стежитиме понад 700 правоохоронців.

"Понад 700 силовиків заступають на варту з 1 вересня. Вони будуть нести персональну відповідальність за безпеку дітей під час навчального процесу. І кожен з них у будь-який час повинен оперативно відреагувати на будь-яку нестандартну ситуацію", - зазначив він.

Також повідомляється, що в рамках підготовки до початку навчального року поліцейські спільно з Державною службою з надзвичайних ситуацій перевірять територію кожної школи на наявність вибухонебезпечних предметів.

З дітьми проведуть інструктажі, як діяти у небезпечних ситуаціях.

Нагадаємо, у Міністерстві освіти і науки України пропонують підвищити державне фінансування підготовки учнів середніх загальноосвітніх навчальних закладів з військово-професійним напрямом навчання і виховання.