ua en ru

Lufthansa викупить більшу частину свого екс-конкурента за 1,5 млрд євро

Lufthansa викупить більшу частину свого екс-конкурента за 1,5 млрд євро Фото: Lufthansa (flickr.com Mark Piacentini)

Німецька авіакомпанія купить більшу частину Air Berlin

Німецька авіакомпанія Lufthansa викупить більшу частину свого колишнього головного конкурента Air Berlin за близько 1,5 млрд євро. Про це повідомляє DW.

"Найбільший авіаперевізник Німеччини Lufthansa придбає більшу частину збанкрутілої компанії Air Berlin. Відповідну угоду буде підписано вдень у четвер, 12 жовтня 2017 року", - йдеться в повідомленні голови правління Lufthansa Карстена Шпора.

Згідно з інформацією видання, Lufthansa придбає 81 літак Air Berlin і працевлаштує 3 тис. співробітників авіакомпанії. А загальна сума, яку Lufthansa витратить на покупку активів Air Berlin, складе близько 1,5 млрд євро.

Так, лише у Air Berlin працювало близько 8 тис. співробітників, і раніше керівництво авіаперевізника висловлювало сподівання, що близько 80% її співробітників отримають роботу в інших авіакомпаніях.

Зазначимо, авіакомпанія Air Berlin була на другому місці на німецькому ринку авіаперевезень. Авіакомпанія оголосила про неплатоспроможність після того, як головний акціонер Etihad відмовився надавати їй фінансову підтримку.

В даний момент на європейському ринку авіаперевезень працює понад 230 компаній. 65% ринку припадає на 5 компаній: Lufthansa, Air France, IAG, Easyjet і Ryanair.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що німецька авіакомпанія Air Berlin припинить свої польоти "найпізніше з 28 жовтня".