ua en ru

Lufthansa викупила дві доньки свого екс-конкурента

Lufthansa викупила дві доньки свого екс-конкурента Фото: Lufthansa (flickr.com Mark Piacentini)

Air Berlin отримає від Lufthansa 210 млн євро

Німецька компанія Air Berlin продала більшу частину своїх активів найбільшої авіакомпанії країни Lufthansa. Про це йдеться в повідомленні на сайті компанії.

Так, згідно з умовами операції, яка підлягає затвердженню регулюючими органами, другий за величиною авіаперевізник Air Berlin отримає від Lufthansa 210 млн євро, однак перед закриттям угоди підсумкова сума може бути змінена.

Повідомляється, що за підсумками угоди Lufthansa отримає контроль над двома "дочками" Air Berlin - австрійським лоукостером NIKI, а також базується в Дортмунді регіональної авіакомпанією Luftfahrtgesellschaft Walter (LGW).

У повідомленні Air Berlin наголошується, що компанія продовжує переговори про продаж залишилися у неї активів з іншими претендентами.

На кінець березня 2017 року сукупний флот авіакомпаній групи Air Berlin складався з 144 лайнерів, при цьому велику частину флоту становили вузькофюзеляжні ближньо - і середньомагістральні аеробуси (A319, A320, A321).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Lufthansa викупить більшу частину свого колишнього головного конкурента Air Berlin за близько 1,5 млрд євро.

Згідно з інформацією, Lufthansa придбає 81 літак Air Berlin і працевлаштує 3 тис. співробітників авіакомпанії. А загальна сума, яку Lufthansa витратить на покупку активів Air Berlin, складе близько 1,5 млрд євро.