ua en ru

Lufthansa скасувала святкування 60-річчя компанії після аварії A320

Lufthansa скасувала святкування 60-річчя компанії після аварії A320 Літак компанії German Wings

Lufthansa скасувала святкування 60-ої річниці компанії після аварії літака A320 на півдні Франції, повідомляє Reuters з посиланням на заяву компанії.

Урочистості були заплановані на 15 квітня, але замість цього буде показана пряма трансляція офіційної державної поминальної служби, яка пройде 17 квітня в Кельнському соборі.

Літак Airbus A320, який 24 березня здійснював рейс з Барселони в Дюссельдорф, зазнав аварії на півдні Франції. На борту знаходилися 150 осіб, у тому числі 6 членів екіпажу. Загинули всі.

Через кілька днів після авіакатастрофи прокурор Марселя повідомив, що у момент катастрофи в кабіні пілота знаходився лише один чоловік - другий пілот Андреас Любіц, який "свідомо" направив літак до землі. При цьому командир екіпажу намагався потрапити в кабіну, але двері були замкнені зсередини, свідчать дані "чорного ящика".

Дії Любіца розцінюються як "ненавмисне вбивство", оскільки слідчі прийшли до висновку, що у пілота було "бажання знищити літак", а не "свідоме бажання вбивати". Напередодні стало відомо, що в минулому, ще до отримання ліцензії пілота, у Любіца були помічені схильності до самогубства.