ua en ru

Луческу: шкода, що одна команда вилетіла і тільки одна пройшла далі

Луческу: шкода, що одна команда вилетіла і тільки одна пройшла далі Фото: Мірча Луческу

Румунський тренер прокоментував рішення випустити бразильця Фреда в основі

Головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу дав прес-конференцію після перемоги "гірників" над турецьким "Фенербахче" з рахунком 3:0 в третьому кваліфікаційному раунді Ліги Чемпіонів, повідомляє прес-служба донецького клубу.

"Був дуже складний матч, як я вчора говорив. Зустрічалися з сильною командою, обіграли її і пройшли далі. Але зробити це сьогодні було дуже складно, і в якійсь мірі нам навіть пощастило. В дуже хорошому стані сьогодні був П'ятов, виручав команду. Наші суперники теж мали кілька моментів, які не реалізували - напевно, занадто великий тиск було на них. Звичайно, велике задоволення від рахунку 3:0, але він не зовсім реальний, тому що Фенербахче сьогодні теж зіграв дуже добре. На цей раз і везіння, напевно, було на нашій стороні. У той же час хочу відзначити нашу дуже уважну гру в обороні і хороші командні дії наших півзахисників при атаках. Шкода, звичайно, що одна команда вилетіла і тільки одна пройшла далі, - зустрілися гідні колективи. Я ще раз відзначу хорошу гру нашого суперника", - заявив Луческу.

Також румунський наставник позитивно оцінив роботу на матчі німецької бригади арбітрів на чолі з Феліксом Цвайером: "Арбітр нічого не пропускав, а ризик був, бо пристрасті могли загостритися. Не думаю, що є якісь питання по тому, як він судив. Хороший арбітраж".

Крім того, Луческу все ж не вдалося уникнути відповіді на питання з приводу бразильця Фреда, який став фігурантом допінг-скандалу.

"Що ж стосується Фреда, раз ви так наполягаєте. Я вивчив вердикт на всіх мовах: англійською, французькою... Ні один з цих регламентів не говорить про те, що він автоматично повинен бути дискваліфікований. Ми отримали документ від КОНМЕБОЛа, в якому говориться, що 25 серпня він запрошений в Парагвай, в Асунсьйон, щоб висловити свою думку про те, що сталося. На нашому сайті дуже чітко була озвучена позиція клубу. Подивимося, скільки це триватиме. Повторюся, ми не отримували листів про те, що Фред не має права виходити на поле. Поки не буде з нього офіційних документів, він буде з нами тренуватися і грати. Будуть апелювати, напевно, захищатися", - заявив головний тренер "Шахтаря".

Зазначимо, жеребкування плей-офф відбудеться вже у п'ятницю, 7 серпня.