ua en ru

Луческу: Перемогли завдяки самовіддачі та ефективної атаці

Луческу: Перемогли завдяки самовіддачі та ефективної атаці Фото: Мірча Луческу

А "Динамо" Луческу побажав удачі

Тренер "Шахтаря" Мірча Луческу висловив свою думку про несподіваної перемоги в Києві над "Динамо", пише сайт "Шахтаря".

"Гра вийшла високого рівня. Це дві команди, які готуються грати в ЛЧ. Була хороша організація гри у нас. "Динамо" спробувало скористатися своїми сильними якостями - хорошою грою вгорі. Ми зробили все, щоб виключити це. Ми домовлялися почати гру потужно, у нас вийшло зіграти швидко з хорошим дриблінгом, виходом з оборони в атаку. Гол дав нам перевагу на початку гри. А загалом, якщо хтось сумнівається в заслуженої перемоги, я скажу, що сьогодні міг бути більш великий рахунок. Я задоволений своєю командою, сьогодні, практично не допускали помилки. Перед матчем з "Динамо", ми нагадували дітям про матчах з "Реалом" і ПСЖ. Ми повинні контролювати гру, контратакувати, і бути більш обережними в обороні. Закрили добре Ярмоленко двома гравцями, розуміючи, що без нього у "Динамо" будуть проблеми в атаці. У нас були і свої помилки, які ми розберемо. Але це наші внутрішні проблеми", - почав Луческу.

"Так наша гра будується, що нам не обов'язково використовувати нападників, щоб забивати. Є гравці другої лінії, які відкриваються з глибини. У нас часто ставали кращими бомбардирами гравці середньої лінії, які добре відкриваються з глибини, і знають, як увірватися в штрафний майданчик. Це Жадсон, Мхітарян... Не завжди завдання нападника - забивати. Він повинен створювати зони для гравців, які вриваються з глибини. Сьогодні це добре виходило. Мене мало турбує той момент, що Гладкий мало забиває. Якщо він грає так, що це допомагає команді, то я задоволений", - продовжив тренер.

"Як би там не говорили, але ми забиваємо більше всіх в чемпіонаті. Ми атакуюча команда, і від цього стилю ми не відмовляємося ні в одній з наших ігор. Мені не подобаються висловлювання, що ми слабші за "Динамо". Щоб це довести, "Динамо" повинно нас перегравати, чого не сталося. Так, ми програли "Динамо" дві гри, коли забивали у свої ворота, коли забивав Вида. "Динамо" просто використав свої моменти. Але сьогодні ми перемогли, завдяки самовіддачі та ефективної грі атакуючої лінії. Я задоволений кінцевим результатом. Я б гравцям "Динамо" побажав успіху в матчах з "Челсі". Це важливо для українського футболу. Я думаю, їм психологічно буде нелегко після нашої гри, але вони повинні докласти всі сили, щоб пройти через це", - додав Луческу.

Нагадаємо, матч завершився несподіваним розгромом від "Шахтаря" 3-0.