ua en ru

Лозовий: суд над Мосійчуком антизаконний і продажний

Народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка в черговий раз вказав на порушення закону під час судового процесу над його однопартійцем Ігорем Мосійчуком. Про це політик написав на своїй сторінці в Facebook.

"Мосійчука судять 5 добу. Стан здоров'я Ігоря день у день погіршується. Суддя Карабань розглядає клопотання про відвід судді Матійчук, а суддя Матійчук розглядає клопотання про відвід судді Карабань - це абсурд. Це справа, так чи інакше, увійде в історію юридичної науки з такими порушеннями як: підробка Постанови ВР, розгляд в Апеляційному суді міста Києва (головуючий - суддя Бец) без дебатів, без слова для захисту, катування підозрюваного і не надання йому належної медичної допомоги, ігнорування судом порук народних депутатів", - пише радикал.

Між тим, Лозовий зазначив, що Мосійчука підтримує широка громадськість українських патріотів, в тому числі і політв'язні радянських часів.

"На суди приходили, зокрема, Герої України Степан Хмара та Юрій Шухевич. Навіть їх, багаторічних радянських політв'язнів, шокує звірство системи по відношенню до Мосійчука. За Мосійчука публічно заступилися Левко Лук'яненко, Мустафа Джемілєв, Віктор Ющенко і багато інших гідних людей. Більше сотні народних депутатів з усіх парламентських фракцій та груп підписали поруки з проханням його звільнити під їхнє зобов'язання. Його звільнення вимагають православні священні і раввини, Герої війни і волонтери, кілька тисяч депутатів місцевих рад з усіх куточків нашої країни. Продажним суддям на це поки що наплювати", - констатував парламентарій.