ua en ru

Ложу преси у Раді не відгороджуватимуть склом, - комітет

Голова Комітету з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради Володимир Макеєнко заявив, що регламентний комітет погодився не відгороджувати склом ложу преси у парламенті. Про це йдеться у повідомленні прес-служби народного депутата від фракції "Батьківщина" Миколи Томенка.

Регламентний комітет розглянув листи народних депутатів Михайла Мироненка, Олександра Момота. та інших депутатів, а також відкритий лист журналістів українських ЗМІ щодо запобігання випадків травмування народних депутатів з ложі преси та з боку запрошених осіб.
Макеєнко вважає, що регламентом ВР і положенням про порядок акредитації журналістів передбачено достатньо механізмів впливу на представників преси та інших запрошених на пленарне засідання Ради осіб без встановлення додаткових конструкцій в місцях їх перебування.
Макеєнко також зазначає, що він погоджується з пропозицією голови Комітету з питань свободи слова та інформації Томенка не відгороджувати ложу преси від зали пленарних засідань склом та з метою створення належних умов у ложі преси ініціювати заходи з метою упорядкування роботи у ВР парламентських журналістів та помічників-консультантів нардепів.