ua en ru

Ложкін спрогнозував позитивну динаміку в українській економіці

Ложкін спрогнозував позитивну динаміку в українській економіці Фото: Борис Ложкін (з відкритих джерел)

За його словами, найближчі 4 роки будуть позитивними для економіки країни

Найближчі чотири роки повинні бути хорошими для української економіки, а вже в наступному році буде видно позитивна динаміка. Про це заявив інвестор Борис Ложкін у своєму інтерв'ю виданню "Новое время".

"Прогнози зростання ВВП, які дають для України міжнародні фінансові організації, на мій погляд, з одного боку реалістичні, а з іншого – недостатні для України. Нам потрібне вибухове зростання, 6-7% в рік – тоді ми вийдемо на нову якість економіки. І тут ключову, хоч і не єдину, роль повинні зіграти прямі іноземні інвестиції", - підкреслив він.

Ложкін також відзначив позитивні зміни в ситуації з держрегулюванням, що є хорошим сигналом для бізнесу та інвесторів.

"2-3 роки тому було актуальне питання відшкодування ПДВ великим компаніям. Зараз вони про це не згадують, тому що такої проблеми не існує. Автоматичне відшкодування ПДВ вже працює. Прийнята маса законів. Від закону про ринок електроенергії (він ось-ось повинен бути імплементований) до реформи нафтогазової галузі, яка теж ще не закінчена, але в якій зроблено величезний крок вперед. Вже анонсується створення служби фінансових розслідувань, щоб звести всі силові структури, які займаються економічними злочинами, в один підрозділ. Тобто багато що змінюється", - зазначив стратегічний інвестор.

Як повідомлялося, Борис Ложкін і Андрій Пивоварський заснували інвестиційну компанію. В даний час компанія "Самаан Капітал" займається пошуком об'єктів для власних інвестицій, вихід на етап створення інвестиційних фондів і залучення інших інвесторів планується протягом двох років.