ua en ru

Ложкін: відставка Яценюка не стоїть на порядку денному коаліції

Ложкін: відставка Яценюка не стоїть на порядку денному коаліції Фото: Борис Ложкін

Глава АПУ вважає, що поки Яценюк є прем'єр-міністром, необхідно робити все можливе для того, щоб він ефективно взаємодіяв з президентом

Відставка нинішнього прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка не стоїть сьогодні на порядку денному коаліції. Про це заявив голова Адміністрації президента України Борис Ложкін в інтерв'ю ZN.UA.

"Я виходжу з сьогоднішнього порядку денного. Якщо завтра коаліція прийме інше рішення - це її право", - сказав Ложкін.

Разом з тим, повідомляється, що на зауваження ZN.UA про те, що Яценюка на його посту охороняють американці, а також на питання, чому він захищає Яценюка від Порошенка, Ложкін відповів, що Яценюк не потребує захисту.

"Яценюк захисту точно не потребує. А якщо серйозно, я вважаю, що для того щоб держава вижила, нам потрібна скоординована політика у сфері безпеки та проведення економічних і соціальних реформ. Без єдності прем'єра і президента ми не впораємося з викликами, що стоять перед Україною", - сказав він.

Також Ложкін заявив, що поки Яценюк є прем'єр-міністром, необхідно робити все можливе для того, щоб він ефективно взаємодіяв з президентом.

"Я просто по натурі миротворець, звиклий згладжувати кути, а не створювати проблеми. І до тих пір, поки у нас є прем'єр-міністр Яценюк, я вважаю, що потрібно робити все можливе для того, щоб він ефективно взаємодіяв з президентом", - сказав Ложкін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що якщо Яценюка звільнять, його фракція "Народний фронт" вийде з коаліції, що з великою ймовірністю спричинить дострокові парламентські вибори.