ua en ru

Ложкін назвав вихід IKEA на український ринок індикатором довіри інвесторів

Ложкін назвав вихід IKEA на український ринок індикатором довіри інвесторів

Ложкін заявив про готовність у разі необхідності скоординувати комунікації IKEA з владою та бізнесом

Заява IKEA про плани прийти в Україну - індикатор довіри міжнародних інвесторів до українського бізнес-клімату. Про це на своїй сторінці в Facebook заявив секретар Національної інвестиційної ради Борис Ложкін, коментуючи підсумки зустрічі з представниками шведської компанії.

"IKEA - компанія, приходу якої чекає, мабуть, вся Україна. Компанія, назва якої згадується у нас чи не в кожній розмові про іноземних інвесторів. Компанія, принципи роботи якої увійшли в підручники з корпоративного менеджменту, а бізнес-моделі стали легендарними. Вихід IKEA на український ринок - це маркер прозорості для іноземних інвесторів. Адже офіційна і неофіційна політики компанії у відносинах з держорганами - повне неприйняття корупції", - підкреслив Ложкін.

За словами секретаря Національної інвестради, представники IKEA пообіцяли розповідати про труднощі та перешкоди, з якими вони можуть зіткнутися в процесі виходу на ринок України.

"Це допоможе виявити і усунути вузькі місця при роботі з великим інвестором. У свою чергу, ми готові надати будь-яку інформацію про український ринок і, у разі необхідності, скоординувати комунікації IKEA з владою і бізнесом", - заявив Ложкін.

Ложкін назвав вихід IKEA на український ринок індикатором довіри інвесторів

19 грудня 2017 року шведська мережа товарів для дому IKEA офіційно заявила про плани виходу на український ринок протягом найближчих одного-двох років. "Рішення про подальші кроки буде прийнято виходячи з результатів дослідження ринку і переваг українських споживачів", - йдеться в повідомленні компанії.

IKEA - транснаціональна корпорація, одна з найбільших у світі торгових мереж з продажу меблів і товарів для дому з 361 магазином в 29 країнах світу. У 2016 фінансовому році магазини IKEA Group відвідали 783 млн людей.

Національну інвестиційну раду очолює президент України Петро Порошенко. Борис Ложкін працює на посаді секретаря Національної інвестиційної ради на громадських засадах з кінця серпня 2016 року.